Adventure Racing

Adventure Racing

Det ultimata äventyret.

Adventure Racing går ut på att du tillsammans med dina tre lagkamrater så snabbt som möjligt ska ta dig från A till B. Ganska enkelt kan det låta, tills man kommer in på detaljer som distans, tid, tävlingsmoment, terräng osv.

Utmaningen

Till att börja med handlar det ofta om distanser på 400-500 km. Ibland längre ändå. Laget måste hitta fram själva med hjälp av karta och kompass och hjälpas åt att besegra sömnbrist, energibrist, skavsår mm för att ta sig fram över terrängen så snabbt som möjligt. Utrustning, mat och dryck man behöver längs vägen bär man med sig. Glöm att det finns vätskekontroller.

Nämnde jag förresten att man sällan har råd att sova mer än någon enstaka timme per natt om man vill vara med i toppen.

Belöningen

Ibland flyter allt på och farten är hög. Alla i laget är pigga och starka och driver på för fullt. Ibland går det inte lika bra. Ibland får någon såna skavsår att man knappt kan gå. Ibland får man problem att behålla maten man stoppar i sig. Mat som man så innerligt behöver för att kunna kriga på och ta sig framåt. I de stunderna kan det kännas väldigt tungt att veta att man kanske har 68 timmar kvar att gå, cykla och paddla. Förmodligen är det berg och floder längs vägen som måste bestigas och besegras.

Men oavsett vad man råkar ut för på vägen så hjälps man åt i laget för att fortsätta framåt. Någon bär den andres ryggsäck. Eller drar sin lagkamrat med bogserlinan. Någon annan hjälper till att plåstra om sargade fötter och alla peppar varandra och gör allt i sin makt för att tänka de positiva tankarna som alltid går att hitta, bara man vet var man ska leta och är förberedd på att de kommer att behövas.

Känslan att tillsammans med sina kamrater besegra banans utmaningar. Att vara snabbare än andra lag. Att vara snabbare än man själv trodde att man kunde vara. Att man har utfört extreme prestationer tillsammans. Den känslan är värd att jobba hårt för. Väldigt hårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *