Berg, fjordar och regn

12 jan, 2014 | Nya Zealand-2014

Ok, vi har inte varit så uppkopplade den här första tiden på resan men här kommer ett lite köttigare inlägg med en sammanfattning av de första två veckorna.

Vi stannade inte i Singapore mer än en natt utan drog ut till en ö som heter Bintan Island (Indonesien). Hade tänk att vi skulle få lite sol och strandliv några dagar först och slappa bort jetlagen från den första delen av resan. Tyvärr hade vi bommat lite i vår research och inte tänkt på att det är monsunsäsong så det blev inte så mycket solande. Det regnade inte särskilt mycket men blåste ordentligt och var ganska grått.

Vi hade hittat ett litet ställe utanför det stora resortområdet och det var fint och lugnt men det Indonesiska köket höll inte samma klass som det Thailändska. En mjukstart blev det i alla fall och sista dagen flyttade vi lite närmare färjan tillbaka till Singapore och hamnade på ett lite större ställe. Vi var de enda västerlänningarna på plats och fick flera gånger posera framför kameror tillsammans med diverse morbröder och barn. Skum känsla…

Efter några dagar blev det i alla fall dags att dra vidare till NZ och Christchurch. Vi har dragit runt i ett bra tempo nu en dryg vecka och har hunnit kolla in Christchurch lite. Cyklat MTB i Naseby, som är en liten by som envist håller kvar i curling på gammalt Skottskt vis på naturis. Ni som var på Banff filmkväll 2013 kanske kommer ihåg filmen Gone Curling. Där var vi. Grymt kul cykling men kartorna sög så efter ett frustrerat första pass sket vi i kartan och bara körde och det gick mycket bättre.

Därefter följde några dagar med regn och vi drog runt sydkusten med Dunedin och Invercargill. Bodde däremot ute på vischan med sjölejon och sälar bokstavligen utanför fönstret.
20140112-214137.jpg

Nästa anhalt var Fiordland och vi tog en fantastisk övernattningstur på Doubtful Sound på en liten båt med 10 pers. Det här var det bästa hittills med Delfiner, sälar, albatross runt båten. Vi fiskade och fick käka nyfångad hummer till lunch. Allt i en sagolikt vacker omgivning och med gott om tid att titta runt och njuta av tiden och miljön. Två dagar på en lite båt hade normalt gjort mig rastlös royale men jag hade förberett lite med att springa ett långpass på Humpridge Track på 5 timmar så det passade bra med lite vila.

20140112-214336.jpg

20140112-214346.jpg

20140112-214353.jpg

20140112-214359.jpg

20140112-214406.jpg

Nu är vi i Te Anau och har sprungit en sväng på Keppler Track. Fint väder nu men igår stannade vi i närheten av Milford Sound och vaknade imorse av att det regnade horisontellt. Och när det regnar i Fiordlands så sparar de inte på krutet. I år verkar dessutom vara en ovanligt regnig sommar här.

På torsdag ska vi till Arthurs Pass och stannar där några dagar. Ska lugna ner tempot lite nu och stanna lite mer än en natt på varje ställe 🙂

Vi hörs!
/Uffe och Sonia