Resan snurrar vidare och har börjat hamna i läget att det faktiskt ska bli kul att komma hem igen. Ser väl inte fram emot slask och mörker men ändå.

20140213-140323.jpg

Vi är tillbaka på västkusten igen och här regnar det så klart men det är fint ändå. Vi har kompenserat vår miss med boende i Takaka med några grymma ställen de sista nätterna och det är skönt att se att det finns folk som kan städa omkring sig på en normal nivå ibland 🙂

Annars är det mycket snack om att Nya Zeeland inte har några farliga djur men det är bara skit visar det sig snabbt när man råkar stå still någon sekund på fel ställe (det flesta ställen är fel). Här finns nämligen djävulen själv en masse i form av små tysta flugor. Sandflies måste kvala in som ett av de giftigaste djuren på klotet med tanke på hur mycket betten kliar och hur små de rackarna är. Etta på turlistan nu och för all framtid (ok, hundskit på mattan en morgon när man vaknar är tillfällig etta på listan just nu men annars är det sandflies)

Det finns en del som hävdar att man som seriös multisportare bör raka benen. Har inte hittat några hållbara argument för att det skulle vara värt besväret tidigare men igår var det plötsligt uppenbart.

Körde ett riktigt AR pass längs en gammal led som innebar vadande i en liten flod under långa sträckor. Barnsligt kul och väldigt fint. Efter ett tag vek stigen upp i skogen och genast uppenbarade sig nästa plåga i brist på människoätande reptiler och däggdjur.

20140213-142042.jpg

Den här grästuvan må se oskyldig ut men har utrustat sig med små krokar längst ut på varje litet frö. Krokarna hakar effektivt fast i håret på oskyldigt förbipasserande multisportarben och det känns lite som att rycka bort tejp från benen. Varje. Jävla. Steg. Och sen måste man plocka bort skiten också.

20140213-142355.jpg

Nåja, det finns kanske värre saker men den här kvalar också in på utelistan.

På innelistan toppar just nu landskapet som skiftar otroligt snabbt och om det är tråkigt väder så är det nästan alltid fint någon annanstans, och dit är det oftast nära!

Stark bubblare är att jag efter en lång tid med lite hälsenestrul igår kunde springa i 4 timmar utan att få ont. Hurra för det!

Sen finns ju alla roliga ställen man kan utforska. Idag tog vi en liten vandring till en grotta. Enkelt men roligt. Vardagsäventyr….

20140213-143020.jpg

20140213-143034.jpg

Sist men inte minst måste man ju passa på att garva lite när man får chansen.

Den här kelgrisen bodde granne med oss i natt.

20140213-143208.jpg

Cats who look like H…..