Aktuell position: Wanaka. Väder idag: Grått och blåsigt. Löften om regn ikväll och imorgon men sen fint igen. Igår var det så varmt att mjölken surnade på en dag i kylväskan i bilen.

I lördags var det examen för alla Kiwimultisportare. Coast to Coast 25 mil tvärs över sydön från Kumara Beach till Christchurch

20140217-113844.jpg

Startportalen på Kumara Beach

Vi var på plats för att heja fram Scott Cole som var en av två svenska deltagare i årets tävling.

Jag har inte alls varit sugen på tävling när vi har varit här men när man är på plats och känner stämningen vid första växlingen så kommer suget smygande.

20140217-114214.jpg

Snart dags för 30 km bergslöpning

Vi valde att åka direkt till växlingen till löpsträckan över Goat pass och såg en smått kaotisk växlingplats som tätlöparna med respektive assistenter hanterade snyggt, snabbt och smidigt. Det är full sula hela vägen.

Löpningen är rätt hård och tar ca tre timmar för de snabbaste. Redan här visade årets segrare var skåpet skulle stå för dagen. En ledning på över 20 minuter gav nog en ganska skön känsla i kroppen.

20140217-115226.jpg

Braden Currie drog ifrån övriga fältet med 20 minuter på löpsträckan

Under tiden som de tävlande paddlade passade vi på att äventyra på egen hand i Cave Stream grottorna igen. Vi var här för några veckor sen men det var kul så tog en backning på det.

20140217-115430.jpg

Ljushuvud (Göteborgshumor)

20140217-115457.jpg

Klättring motströms

Såg sedan täten växla efter paddlingen, fortfarande med bra tryck i kroppen efter drygt fyra timmars paddling, innan vi åkte till målet på Sumner Beach. Scott hade sett stark ut under hela dagen även om det verkade som att löpsträckan tog längre tid än planerat. Vi höll tummarna för en topp tio placering men krafterna sinade lite på sista cykelsträckan så det blev en 15:e placering. Ändå grymt bra jobbat i ett mycket starkt startfält med många heltidsproffs.

Nu har vi stadgat oss några dagar i Wanaka för att cykla och när det blir fint väder är planen att jag ska springa Routeburn Track och möta Sonia vid slutet av leden och sedan gå ut Caples Track dagen efter. Ser fram emot det mycket.

Sen verkar det ju som att det går rätt bra för Sverige i OS. Det är verkligen nåt speciellt med skidstaffetter. Otroligt kul att höra att herrarna lyckades försvara sitt guld från sist och kanske ännu roligare att damerna fick ett stafettguld också. Tungt för Norge så klart men de kommer tillbaka. Var så säkra.

Till sist en skön bild på min kära sambo AKA fraggeln, penntrollet, den franska GPSen (kärt barn har många namn) med en souvenir Kiwistyle.

20140217-121012.jpg

De verkar aldrig få nog av får…

/ Uffe