Blogintensiteten på sista tiden säger en del om hur vädret har varit nu. Vi har helt enkelt haft andra prioriteringar än att sitta inne och skriva. Vi har haft grymt fina dagar i Marlborough Sounds, Nelson och nu i Golden Bay. Just idag har det dock regnat och vi har passat på att ta en lugn dag med lite filmtittande.

20140207-230017.jpg

På bio i Takaka för att se Hobbit i 3D!

Som Sonia skrev i förra inlägget så bor vi bra för det mesta men har haft lite bakslag på den fronten sista dagarna. Stället vi är på just nu så bra ut till en början men har visat sig ha sina nackdelar. Utan att gå in på detaljer så kommer vi inte käka frukost i köket här imorgon utan tar för första gången en frukost ute på stan. Det blir helt enkelt bäst så…

Annars är det ju lite av charmen med att resa. Att man blandar bra upplevelser med mindre bra. Oavsett hur man upplever det för stunden blir det förr eller senare till roliga minnen.

Vi har kört en del cykel de senaste dagarna och har haft mycket på pluskontot där. Både i Nelson och här i Takaka har vi hittat grymma leder som är byggda för MTB. Låååånga stigningar som sedan belönats med otroligt roliga stigar nedför lika lååååånga backar på andra sidan. Bra träning för flåset på vägen upp och bra teknikträning på väg ner.

Andra fördelar med att resa är ju att man får träffa många olika människor med sina egna stilar och livsval. Vissa kommer man bättre överens med än andra men alla bidrar till minnesbanken och är en stor del av resan.

Golden Bay där vi är nu har en tydlig ”hippiekänsla” på gott och ont. Det är väldigt lätt att hitta organiskt odlade grönsaker och god vegetarisk mat, vilket är bra. Men på minussidan är mycket lång till närmaste butik som tillhandahåller en sån livsnödvändighet som löparskor när somliga har slitit ut sitt favoritpar. Man kan konstatera att det är mer dredlocks än goretex här 🙂

20140207-232909.jpg
Liten festival i gröngräset…

Om en vecka är det dags för Coast to Coast och vi ska dit för att heja på Scott Cole som har tränat länge och noga för detta. Ska bli kul att se hur det går. Efter denna sufferfest vänder vi söderut och hoppas på en fin avslutning på resan med massor av MTB kring Wanaka och så förhoppningsvis en löptur på Routeburn Track.

20140207-233826.jpg
Fåret Shaun och alla hans 40 miljoner kompisar hälsar!

/ Uffe